[align=center]Click here to enlarge[/align]
این سالاد آلمانی که به اسم sauerkrautمعروف هست که به عنوان کنار غذا یا یکی از اجزای غذای اصلی استفاده میشه و طرز تهیه مختلفی داره که روش سنتی و کارخانه ای داره با مزه های مختلف که یه مزه ها با افزودن ادویه جات یا سبزیهای معطر یا حتا گوشت خوک دودی مزه دار میکنند
کمی دار مورد کلم ،کلم دارای ویتامین A.B.C.K میباشد همینطور مینرال های زیادی دارد که در چربی سوزی بدن کمک میکنه و این سالاد برای همین در میان ساندویچ ها و کنار غذا استفاده میشه
روش سنتی ان که ماندگاری بیشتر داره در کوزه ها کلم ریز شده را میریزند و سبزیجات و نمک و سرکه و یک تکه گوشت دودی خوک ریخته و مدت ها آنرا خوابانده تا جا بیفتد بعد این سالاد را یا گرم میخورند یا سرد و با این کلم جا افتاده ,کلی غذا های جورواجور هم درست میکنند مثل سوپ ها یا گراتن .........,
ولی این دستوری که من گذاشتم ساده و خانگی ان هست که اینجا در ساندویچی ها برای ساندویچ دونر کباب و هات داگ ،،، و سالاد روزانه رستورانها استفاده میشه که هم با کلم قرمز یا سفید درست میشه

کلم کوچک ۱ عدد
سرکه ۴ قاشق غذا خوری
روغن سالاد ۴ قاشق غذا خوری
شکر ۲ قاشق غذا خوری
نمک ۱ قاشق مربا خوری
فلفل و کمی زیره سبز این چاشنی ها را طبق سلیقه خودتون میتوانید کم و زیاد کنید
کلمها را باریک با دست یا اگر ماشین خورد کن یا رنده برقی دارید برش بزنید در ظرفی بزرگ ریخته و چاشنی های آنرا اضافه کنید و حالا دستکش دست کرده و نر توی دست خود فشار دهید تا گازهای کلم خارج شده و اینجوری زودتر مزه دار میشه و حالا این سالاد را در یخچال گذشته و تا ۱ هفته هم میتوانید نگهداری کنید
منبع: آشپزکده