درود بر شما، برای شرکت در گفتگوها و مشاهده کامل مطالب کافی است در این سایت عضو شوید.
برای عضویت اینجا کلیک کنید
با سپاس
مدیریت
نمایش نتایج: از 1 به 1 از 1






Like Tree2Likes
  • 2 Post By زهره62

موضوع: ته چین ماهی

  1. #1
    مدیر بازنشسته زهره62 آواتار ها
    تاریخ عضویت
    Jul 2013
    محل سکونت
    تبریز
    نوشته ها
    1,740
    تشکرها
    1,151
    تشکر شده 1,672 بار در 837 ارسال

    تابلوی مدالها

    پیش فرض ته چین ماهی

    ته چین یکی از غذاهای اصیل ایرانی هست که از مخلوط برنج، انواع گوشت، ماست، تخم مرغ و زعفران فراوان تهیه می شود. این غذا به دلیل شکل و فرم زیبای خود، از جمله غذاهای رسمی و مناسب مهمانی ها است. اغلب فکرمی کنیم که تنها نوع ته چین، ته چین مرغ است؛ اما باید دانست که این غذا با توجه به مواد به کار رفته در آن، انواع گوناگونی دارد.



    مواد لازم (برای ۴نفر) :

    برنج : ۳ پیمانه (۴۸۰ گرم)

    فلفل سیاه (پودر شده) و نمک : به مقدار لازم

    تخم مرغ : ۴ عدد (۲۲۰ تا ۲۴۰ گرم)

    ماست چکیده (ترش) : ۲ پیمانه (۴۰۰ گرم)

    زعفران (ساییده و حل شده در آب جوش) : یک چهارم پیمانه (۴۰ میلی لیتر)

    کره (ذوب شده) : ۱ پیمانه (۱۶۰ گرم)

    روغن مایع (مخصوص سرخ کردن) : به مقدار لازم

    ماهی (فیله خردشده) : ۶ تکه یا میتونین درسته استفاده کنین


    روش تهیه :


    برنج را با آب و مقداری نمک به مدت هشت تا ده ساعت خیس کرده، سپس هنگام پخت در آبکش بریزید؛
    در قابلمه ای مناسب مقداری آب ریخته، روی حرارت زیاد قرار دهید و زمانی که جوش آمد، برنج را داخل قابلمه حاوی آب جوش بریزید؛این دستور چلو ساده بود اگه خواستین سبزی پلو درست کنین می تونین از سبزی پلویی هم در اون استفاده کنین.
    تخم مرغ ها را در ظرفی مناسب ریخته، با همزن دستی هم بزید و با ماست، زعفران و نیمی از کره مخلوط کنید؛
    پس از گذشت ۱۰ تا ۱۴ دقیقه (یعنی هنگامی که برنج نرم شد)، آن را در آبکش بریزید؛ سپس در قابلمه ای مناسب مقداری روغن ریخته، روی حرارت قرار دهید تا کمی داغ شود. قبل از این که برنج را به مایه ته چین اضافه کنید، سه الی چهار قاشق از مایه ته چین را کف قابلمه بریزید، سپس ماهی ها را با نمک و فلفل مزه دار کرده و در کف قابلمه قرار دهید، برنج را به کل مایه ته چین اضافه کنید و در قابلمه بریزید؛ سپس روی حرارت قرار دهید.اگه خواستین از ماهی درسته استفاده کنین اول یک طرف اون رو سرخ کنین بعد طرف دیگه که خام هست رو کف قابلمه بذارید تا با دم کشیدن برنج اونم سرخ بشه.
    مابقی کره را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود و بعد آن را از روی حرارت بردارید. زمانی که بخار ته چین بلند شد، کره را روی آن بریزید و درِ ظرف را بگذارید تا با حرارت خیلی ملایم برنج دَم بکشد؛ سپس ته چین را در ظرف مناسب ریخته و سرو کنید.

    نکته :

    می توانید ته چین را در طبقه وسط فری که از یک ربع قبل گرم کرده اید، با درجه حرارت ۱۷۵ درجه سانتی گراد (۳۵۰ درجه فارنهایت) به مدت ۵۰ الی ۵۵ دقیقه قرار دهید تا پخته و آماده شود. برای این که روی ته چین در فر خشک نشود، کاغذ روغنی را خیس کرده و روی ته چین قرار دهید.یا فویل آلومینیومی روی ظرف بکشید.
    بهتر است ضخامت ته چین زیاد نباشد. به این منظور می توان از دو ظرف استفاده کرد تا ته چین با لایه های نازک تری تهیه شود.
    دقت داشته باشید حتماً در زمان اضافه کردن ماهی به قابلمه روغن کاملاً داغ باشد، در غیر این صورت ماهی آب می اندازد.


    پیشنهاد :

    هرچه مدت زمان پخت ته چین طولانی تر باشد، یعنی حرارت ملایم تر باشد، طعم و کیفیت ته چین بهتر خواهد شد.
    در صورت تمایل می توانید از شوید یا سبزی پلویی نیز در لابه لای برنج استفاده کنید.


    آماده سازی : ۱۰ دقیقه

    مدت زمان دم کشیدن برنج : ۲ ساعت
    Arezoo و sдЯд از این خوششان آمد.
    دختری به کورش کبیر گفت:من عاشقت شده ام
    کورش گفت لیاقت تو برادرم است که زیباتر از من است که در پشت سرت ایستاده دخترک سرش را به پشت برگردانید و دید کسی پشت سرش نیست
    کورش گفت:اگرواقعا عاشق من بودی سرت برنمیگرداندی

  2. تشکرکنندگان: 2 نفر



اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

کلمات کلیدی این موضوع

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •