Click here to enlarge

مواد لازم براي تهیه خمیر کیش


  • آرد: 300 گرم
  • زرده تخم‌مرغ: یک عدد
  • پودر پنیر پارمسان: یک قاشق سوپ‌خوری
  • پودر سیر: یک دوم قاشق چای‌خوری
  • جعفری 50 گرم
  • مارگارین: 200 گرم
  • آب سرد:60 میلی لیتر


مواد لازم برای داخل کیش:


  • تخم‌مرغ: 5 عدد
  • خامه: 250 گرم
  • گوجه‌فرنگی مینیاتوری: 2 بسته
  • پیاز درشت: يك عدد
  • فلفل دلمه‌ای سبز بزرگ: یک عدد
  • پودر کاری، آویشن، زردچوبه: از هر کدام یک قاشق چای‌خوری
  • سس گوجه تند: 2 قاشق غذاخوری
  • پنیر خامه‌ای:200 گرم
  • پودر پنیر پارمزان: 3 قاشق غذاخوری


روش تهیه خمیر:

1. مارگارین را پس از اینکه به دمای محیط رسید میان آرد گذاشته و با نوک انگشتان به خورد آرد می‌دهیم تا مخلوط حاصل ماسه‌ای شکل شود. سپس نمک می‌پاشیم و پودر سیر و جعفری و پودر پنیر پارمزان را اضافه کرده و خوب مخلوط می‌کنیم.

2. در ظرفی جداگانه زرده تخم‌مرغ و آب سرد را با هم مخلوط کرده و هم می‌زنیم تا یکدست شود. سپس میان آرد ریخته و مواد را چنگ می‌زنیم تا خمیر لطیف و مطلوبی به‌دست آید. روی خمیر را می‌پوشانیم و حدود 2 ساعت استراحت می‌دهیم.* پس از 2 ساعت خمیر را داخل قالب مخصوص تارت پهن کرده به‌طوری که ضخامت خمیر حدود نیم سانتی‌متر باشد سپس روی خمیر توسط چنگال یا وسیله مخصوص تعداد زیادی سوراخ ایجاد می‌کنیم و خمیر را 10 دقیقه روی پنجره وسط فر با دمای 175 درجه سانتی‌گراد قرار می‌دهیم.

3. پیاز و فلفل دلمه‌ای را ریز خرد کرده و با زردچوبه تفت می‌دهیم. گوجه‌فرنگی‌ها را به شکل درسته و به همراه مواد خوب تفت می‌دهیم تا آب آنها کشیده شده و روغن بیندازند. در نهایت سس گوجه و ادویه‌ها را مخلوط می‌کنیم. * تخم‌مرغ‌ها، پودر پنیر پارمزان و خامه را به همراه نمک و فلفل با همزن دستی خوب هم می‌زنیم تا مواد یکدست شود.

4. تکه‌های پنیر و مایه گوجه سرخ شده را به شکل منظم داخل خمیر پر کرده و مایه تخم‌مرغ آماده شده را روی آن می‌ریزیم.

5. کیش را به مدت حدودا یک ساعت روی پنجره وسط فر که از قبل با دمای 175 درجه سانتی‌گراد گرم کرده‌ایم، می‌پزیم.