سوفله واژه‌ای فرانسوي به معناي پف كردن و بالا آمدن است. در تهيه سوفله هميشه زرده و سفيده تخم‌مرغ از هم جدا مي‌شوند. يكي از دلايل اصلي پف كردن سوفله، جدا هم زدن سفيده تخم‌مرغ است كه اگر با كمي نمك همراه باشد پف خوبي به آن مي‌دهد.

Click here to enlarge

سوفله‌ها را مي‌توان به دو صورت هم براي غذا و هم به صورت شيرين به عنوان دسر درست كرد. ما يك دسر متفاوت براي‌تان در نظر گرفته‌ايم. فقط يادتان باشد سوفله را بعد از آماده كردن، سريع سرو كنيد چون پف خود را در 5 تا 10 دقيقه بعد از بيرون آمدن از فر از دست خواهد داد. معمولا سوفله را در هر ظرفي كه درمقابل گرماي فر مقاوم باشد درست مي‌كنند و در اين نوع سوفله‌اي كه دستورش را براي‌تان گذاشته‌ايم، سوفله را در خود پرتقال درست كرده‌ايم، ولي آن را به صورت سنتي در ظرف‌هايي به اسم «رمكين» هم درست مي‌كنند.

مواد لازم:


  • پرتقال متوسط: چهار عدد
  • آب پرتقال: يك‌دوم پيمانه
  • آرد ذرت: دو قاشق غذاخوري
  • عسل: یک قاشق غذاخوري
  • شكر: يك‌چهارم پيمانه
  • زرده تخم‌مرغ: دو عدد
  • سفيده تخم‌مرغ: سه عدد
  • رنده پوست پرتقال: يك قاشق غذاخوري


طرز تهیه:

1- فر را روي 190 درجه سانتي‌گراد گرم كنيد. سر پرتقال‌ها را ببريد و داخل آنها را خالي كنيد.

2- شكر، آرد ذرت، رنده پوست پرتقال، آب پرتقال و عسل را در يك ديگ كوچك بريزيد و روي حرارت بگذاريد تا كمي غليظ شود، سپس آن را از روي حرارت برداريد.

3- زرده تخم‌مرغ را با چنگال هم بزنيد و بعد دو قاشق غذاخوري از مواد داخل ديگ را كه قبلا درست كرديد، درون زرده تخم‌مرغ بريزيد و همزمان تند هم بزنيد تا زرده نبندد و بعد بقيه مواد داخل ديگ را به زرده اضافه كنيد، هم بزنيد و كنار بگذاريد تا سرد شود.

4- سفيده تخم‌مرغ را با همزن خوب هم بزنيد تا پف كند، بعد سفيده را كم‌كم به مواد زرده اضافه كنيد و با قاشق به صورت دوراني هم بزنيد تا پف سفيده نخوابد.

5- پرتقال‌ها را درون سيني فر بگذاريد و مواد سوفله را داخل آنها بريزيد به‌طوري‌كه سه‌چهارم پرتقال‌ها را پر كند.

6- سيني را در فر گذاشته و برای 18 تا 20 دقيقه يا تا زماني كه پف كند و بالا بيايد، بپزيد. بعد از آماده شدن روي آن را با پودر قند تزئين كرده و سريع سرو كنيد.