مواد لازم برای 25 تا 30 فلافل:


  • نخود: 75 گرم، خیسانده
  • باقلا زرد: 50 گرم، خیسانده
  • پیاز متوسط: یك عدد، رنده شده
  • سیر: 3 حبه، رنده شده
  • سیب‌زمینی متوسط: یك عدد، آب‌پز
  • آرد سوخاری: 2 قاشق غذاخوری
  • خمیر میان یك نان ساندویچی
  • زیره سفید: 2 قاشق چای‌خوری
  • فلفل سیاه: یك قاشق چای‌خوری
  • فلفل قرمز: یك قاشق چای‌خوری
  • زردچوبه: 2 قاشق چای‌خوری
  • تخم گشنیز: 2 قاشق چای‌خوری
  • روغن مایع: به میزان لازم
  • نمك: به میزان لازم

Click here to enlarge





روش تهیه فلافل:


1 – نخود و باقلا زرد را به وسیله غذاساز یا چرخ‌گوشت خمیر كنید. خمیر وسط نان را در یك‌‌چهارم پیمانه آب خیس كرده و چنگ بزنید. همه مواد و ادویه را با هم مخلوط كرده و ورز بدهید تا خمیری نرم و یكدست تهیه شود نمك آن را اندازه كنید.
2 – روغن را روی شعله متوسط در یك قابلمه كوچك داغ كنید. قالب فلافل را در روغن بزنید تا چرب شود. با قاشق مایه را داخل قالب زده و قالب را در روغن برگردانید. در هر نوبت، بسته به اندازه قابلمه 4 یا 5 فلافل در روغن بیندازید. توجه داشته باشید مقدار روغن باید به اندازه‌ای باشد كه فلافل‌ها در آن شناور باشند.
نکته:

1 – خمیر مایه فلافل باید طوری باشد كه اگر قالب را سر و ته بگیرید به آرامی از آن جدا شود.
2 – اگر خمیر سفت بود، كمی آب به آن اضافه كنید تا به غلظت لازم برسد.
3 – برای اینكه بفهمید روغن داغ شده است، كمی از مایه را در روغن بیندازید اگر مایه روی روغن آمد، به اندازه كافی داغ شده است.



فلافل


همراه روزهای بی‌پولی و شكم‌سیر كنی فوق‌العاده كه در هر كوی و برزنی به آن دسترسی دارید. این شامی گیاهی كه برخلاف تصور عمومی سابقه‌ای بسیار فراتر از آشپزی عربی دارد، به دوران فرمانروایی فینیقی‌ها در محدوده شام و حلب سابق و سوریه و لبنان فعلی بازمی‌گردد. شك نكنید كه تهیه آن در خانه مزه و كیفیتی بسیار بهتر خواهد داشت. علاوه بر آن، مایه باقی‌مانده را می‌توانید قالب زده و در ظرف در بسته تا 3 ماه داخل فریزر نگهداری كرده و در موقع مقتضی آن را سرخ كرده و نوش‌جان كنید. جالب است بدانید نام این شامی در عراق طعامیه است كه به معنای «خوردنی» است.