نکته تغذیه‌ای

مصرف مواد پروتئيني (گوشت، مرغ، لبنيات و ماهي) به تنهايي کافي نيست، بلکه در کنار آن‌ها بايد از سبزيجات، سالاد، آب و حبوبات استفاده کرد تا از يبوست جلوگيري شود. همچنین، بايد در نظر داشت که مصرف زياد غذاهاي پروتئيني باعث تشنگي مي شود. سبزيجات منبع خوب فيبرهاي غذايي، ويتامين A و ساير مواد شيميايي گياهي به شمار مي آيند که آنتي اکسيدان هستند. اين مواد در جلوگيري از سرطان، بيماري‌هاي قلبي-عروقي و بسياري از بيماري‌هاي ديگر مفيدند.



عدسی با سیر و اسفناج

• تعداد: 4 نفر

• زمان تهیه: 10 دقیقه

• زمان پخت: 45 دقیقه

مواد لازم

• 200 گرم عدس

• 2 عدد برگ بو

• 120 گرم اسفناج

• 2 حبه سیر

• یک قاشق چای‌خوری پودر فلفل قرمز

• یک عدد پیاز کوچک

• 6 قاشق غذاخوری سرکه بالزامیک

• 2 پیمانه آب سبزی‌جات

• یک قاشق چای‌خوری پودر فلفل سیاه




Click here to enlarge

طرز تهیه

1. ابتدا عدس را به مدت 4- 3 ساعت یا طی مدت شب درون آب بریزید و خیس کنید.

2. درون قابلمه‌ای مقداری آب همراه با کمی نمک بریزید. عدس و دو عدد برگ بو را به آن اضافه و آن‌ها را نیم‌پز کنید.

3. در این فاصله، سبزی‌جات را بشویید. سیر و پیاز را نیز ریز خرد کنید.

4. پیاز‌های خرد شده و سرکه بازامیک و آب سبزی‌جات و عدس را درون قابلمه‌ بریزید و آن‌ها را روی حرارت زیاد جوش بیاورید. سپس حرارت را روی متوسط قرار دهید.

5. پودر فلفل قرمز و سیاه را به قابلمه اضافه کنید و بگذارید کم کم بجوشند تا بیشتر آب سبزی‌جات درون قابلمه بخار شود.

6. در این زمان اسفناج را اضافه کنید و 3- 2 دقیقه دیگر نیز مخلوط را بجوشانید.

7. غذا را همراه با سالاد فصل یا چند برش نان تازه سرو کنید.